Tim Hammer en Mirthe Dokter zochten een wezen dat nog niet bestond, een wezen die de dingen zag die zij ook zagen: dat wat verborgen ligt. Op een dag vonden zij een kleine Pollif, bij een omzwerving. Dat vormde de driehoek die nog ontbrak en zo werd Stichting Pollif Project opgericht. 

Stichting Pollif Projects wil zoveel mogelijk creatieve vormen vinden om te laten zien dat iedereen zich in iets of iemand anders kan verplaatsen. Middels samenwerkingen met wetenschappers, kunstenaars en activisten zoeken wij naar een alternatief voor maakbaarheid. Zo probeert Stichting Pollif een ecosysteem te maken waarin niet-menselijke en diep-menselijke vraagstukken kunnen worden ontleedt, bekeken, bemijmerd en uitgeschetst. Stichting Pollif Projects zet zich in om transdisciplinaire (kunst-)projecten in de breedste zin van het woord rondom deze thema’s  te bevorderen en realiseren.  

Onmisbaar voor Pollif zijn dan ook onze vrienden en het driekoppige bestuur. Javier, Mark en Elsien waren er om deze Pollif van alle gemakken te voorzien. Met z’n vijven bouwen we een ecosysteem om Pollif heen. 

Over de twee oprichters en artistieke hartkamers van Pollif zijn:

Wat is een Pollif?

Mirthe Dokter – Transdisciplinaire kunstenaar en performer

Mirthe Dokter (Artez Muziektheater en minor Fine Art, 2014) is een transdisciplinaire maker- en performer die zich richt op zang, theater, beeldende kunst en film. Mirthe ontwikkelt projecten waarin disciplines worden gecombineerd, participatie een plek heeft en thema's als ecologie, introversie en storytelling naar voren komen. Zij werkt samen met instellingen als Museum Arnhem, KWATTA, Walpurgis Muziektheater Antwerpen, Muziektheater de Plaats, Feikes Huis, Werkplaats Diepenheim, D:DNA, en het Nederlands Kamerkoor, SWARA Brussels, Atelier Graphoui Brussels, University of Wageningen. Daarnaast probeert Mirthe in haar werk een koppeling te maken met de wetenschap. Dat zie je terug in haar voorstellingen met compagnon Tim Hammer over de relatie tussen mens en dier: ‘De Balts’ en ‘STRIJD’. Ook is haar interesse in natuur en wetenschap terug te zien in een langlopend project naar het leefgebied van zeeschildpadden in West-Afrika. Dit resulteerde in de docufillm ‘De geharde Rug’ in samenwerking met filmmaker Rian van de Boom en marine ecoloog dr. M. Christianen (WUR) (beste non-fictie short of festival Go Short Arnhem, Het Gouden Hert). Animatie 'Erocean' won de prijs voor beste beeldverhaal tijdens het internationale literatuurfestival ILFU Utrecht. Momenteel uit dit onderzoek zich in project Beyond the Sea, geproduceerd door Pollif Projects en vanaf 2024 te zien. Sinds 2020 werkt Mirthe aan het groeiende- en participatieve kunstwerk ‘Het Volk der Introverten’ i.s.m. Museum Arnhem. Met dit kunstwerk wil zij een podium geven aan het introvert in de mens en in de maatschappij. 
Tim Hammer - multi instrumentalist, schrijver en performer
Tim Hammer (’89) is een Nederlands-Franse theatermaker, componist, schrijver en multi-instrumentalist. Na een jeugd vol bands en theatergroepen, studeerde Tim in 2012 af aan de opleiding muziektheater van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Tim verdiepte zich hierna in zang en performance bij het Roy Hart Theater in Zuid-Frankrijk en specialiseerde zich in Bunraku-poppenspel in Osaka, Japan. In zijn werk combineert hij livemuziek met beeldend theater. Dit is terug te zien in zijn videopodcast ‘De Berg van de Angst’, voorstelling ‘The art of walking’, essay ‘In de Leer’ en voorstellingen ‘STRIJD’ en ‘De Balts’ met compagnon Mirthe Dokter. Rituelen, natuur en wetenschap zijn daarin terugkerende thema’s. Tim heeft gewerkt als muzikant, performer en maker in diverse theaterproducties van Brussel tot in Japan, waaronder bij Ulrike Quade Company, Capella Amsterdam, KASKO, Vis a Vis, Gouden Haas, Compagnie Infra (FR), Walpurigs Muziektheater (BE), Feikes Huis, Project Wildeman. Als componist en dramaturg is hij betrokken bij project ‘Beyond the Sea’ van Mirthe Dokter en Pollif Projects.

Over het Bestuur

  1. Javier López Piñón (Voorzitter)​​ 

Javier werd geboren in Barcelona en woont in Nederland, waar hij afstudeerde aan de regie-opleiding van de Amsterdamse Theaterschool(nu: Academie voor Theater en Dans). Hij regisseert opera, gesproken toneel en dans en werkte bij gezelschappen, festivals en producenten in binnen- en buitenland (o.a. Toneelschuur Producties, RO-Theater, NNT, early music festivals van Utrecht, Ambronay, San Antonio/Texas en Sint Petersbrug, Opera Northern Ireland etc.). Daarnaast heeft hij sinds 20 jaar een praktijk opgebouwd in West-Afrika.  Tot zijn pensionering was hij docent aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam en aan de regieopleiding waar hij zelf ooit afstudeerde.

  1. Elsien van Pinxteren (Secretaris). 

Elsien studeerde Midden Oosten Studies en rechten. Ze is benieuwd naar de toekomst van morgen. Deze nieuwsgierigheid maakt soms ook dat ze zich zorgen maakt over wat allemaal op ons af komt en hoe wij daar als mens mee om dienen te gaan. Vandaar dat ze zich graag inzet als secretaris voor Stichting Pollif Projects naast haar dagelijkse functie als interim (project) manager binnen de publieke sector. Elsien helpt Pollif bij het juridische documenten doorlezen, aansturen op deadlines, fantaseren en notuleren. Ze heeft een bloedhekel aan haperende computerbeeldschermen en heeft weinig geduld. Ze is dol op puzzelen, ontdekkingsreizen in alle vormen en maten en verhalen en door haar ongeduld ook een kei in het motiveren tot actie. 

  1. Mark Mulder (Penningmeester)
missie en doel van de stichting
MAR 15th