Habitat

Pollifs behoren tot een bijzonder groep organismen die van ideeën uitgroeien tot concrete stappen. Ze komen in verschillende vormen, maten en soorten voor. Zo zijn er hele minuscule pollifs die nauwelijks met het oog waarneembaar zijn en altijd klein blijven, pollifs die tot politieke veranderkracht aanzetten of pollifs die met name groeien tot grote vriendschappen of bewustzijn. Pollifs komen over de hele wereld voor: van barre woestijnen tot de hoogste toppen van de bergen en in de diepste geheimen van de zee tot aan de grootste wensen van jouw hart. 

 

Pollifs zijn afhankelijk van verschillende ideeën. Het habitat van de Pollif is de laatste jaren wel onder druk komen te staan. Polarisering, financiering, vervuiling, angst en agressie zijn over op aarde steeds merkbaarder en vormen een bedreiging voor het leefgebied van de pollif. Gelukkig zijn Pollifs naast tere wezens ook zeer weerbarstig. Pollifs kunnen ook in deze omgeving nog goed functioneren en zijn juist de stofzuigers van dit habitat. Zij pakken op waar men mee worstelt en vormen dit om tot een artistieke uiting. Pollifs gedijen dan ook het allerbeste in een creatieve en energierijke omgeving. 

Hoewel de pollif nu nog een kleine populatie heeft, groeit het aantal pollifs gestaag. De pollif is met name afhankelijk van goede zorg en vrienden. Zo helpen Javier , Mark en Elsien  pollifs over de hele wereld. Hun eerste pollif vriend, namelijk Stichting, groeit in Westervoort. Daar geven Javier, Mark en Elsien advies, helpen met de financiën en zorgen voor een veilige plek om het hart te luchten of moeilijke dagen met een lach om te toveren tot prachtig weer.

bestuursleden Javier, Elsien en Mark